Türkiye’de bir vegan otel daha hizmete giriyor

Last Updated on 25 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

Antalya’nın önde gelen tatil noktalarından Olimpos’ta yer alan “The Vegan Lodge”, Side’de yer alan Ahara Hotel’den sonra Türkiye’de sayıları bir elin parmağını geçmeyen vegan otelleri arasındaki yerini almaya hazırlanıyor.   

Veganlık ülkemizde giderek yaygınlaşan bir beslenme şekli… Bu doğrultuda veganlık ve vegan tarzı beslenmeyi tercih edenlere yönelik toplumsal algı ve duyarlılık aynı hızla olmasa da oluşuyor. Bunun bir yansıması da konaklama sektöründe yaşanıyor.

MART AYINDA AÇILIYOR

Vegan dostu “The Vegan Lodge” bu yılın mart ayında kapılarını konuklarına açmaya hazırlanıyor.

Akdeniz kıyı şeridinin ilk vegan oteli “Ahara Vegan Yoga Hotel”, 2016 yılının Kasım ayında hizmete açılmıştı. Bu kez Türkiye’deki alternatif turizmin başkenti olarak sayılabilecek Olimpos’ta The Vegan Lodge; 8 Mart’ta kapılarını konuklarına açacak.

THE VEGAN LODGE 34 ODA KAPASİTESİYLE HİZMET VERECEK 

The Vegan Lodge otelinin sahibi Emre Dilek, otelin mutfağında kullanılacak ürünlerin önemli bir kısmının özellikle zeytin, nar ve domatesin kendilerinin üretimi olacağını belirtiyor.

Livekindly, VegNews ve Atorus internet sitelerinden derlediğimiz habere göre The Vegan Lodge oteline ilişkin ayrıntılar şöyle:

  • The Vegan Lodge, 34 odalık kapasitesiyle hizmet verecek
  • Hem gençlere hem de çocuklu ailelere yönelik konaklama imkanı sunacak
  • Tuvaletlerde kullanılan temizlik malzemeleri, buklet, tekstil ve tuvalet malzemeleri dahil olmak üzere otel genelinde kullanılacak malzemeler hayvansal ürünler içermeyecek
  • Su ve odaların ısıtılması için güneş enerjisi kullanılacak
  • Ev yapımı vegan burger, falafel, makarnanın yanı sıra sebze ağırlıklı Akdeniz yemekleri servis edilecek
  • Otelde iki yüzme havuzu, jimnastik ve yoga salonu yer alıyor

  • Otelde fitness derslerinin yanı sıra vegan yemek atölyeleri, workshopları da düzenlenecek
  • The Vegan Lodge, iç pazarın yanı sıra Avrupa pazarından da misafir çekmeyi hedefliyor. Bu nedenle otelin web sitesi İngilizce’nin yanı sıra Almanca dil seçeneği de sunuyor.
  • Atorus haberine göre; The Vegan Lodge’da haziran ayının başında 7 gecelik, yarım pansiyon iki kişilik bir tatil için 60 bin Ruble (yaklaşık 4.750 TL) ödenmesi gerekiyor.

    The Vegan Lodge Garden Rooms