I-MICE seçime gidiyor

Last Updated on 29 Mayıs 2019 by Yaşar Çelik

Uluslararası MICE Endüstri Derneği (I-MICE) 22 Haziran 2019 tarihinde II. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. Yeni dönemde başkanlık koltuğuna geçmesi beklenen, I-MICE Derneği’nin mevcut II. Başkanı Hüseyin Kurt, derneğin yeni dönemde hayata geçireceği faaliyetler ve yol haritası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kuruluşundan bugüne ses getiren network etkinlikleri, kişisel ve uzmanlığa yönelik eğitim programları, sosyal sorumluk projeleri, B2B organizasyonları, üye ve paydaşlarına yönelik tedarikçi panelleri, yurt içi ve yurtdışı tanıtım gezileri ile adından oldukça fazla söz ettiren Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) olağan genel kurula gidiyor.

Uluslararası MICE Endüstri Derneği, 22 Haziran 2019 tarihinde II. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek; genel kurulda düzenlenecek seçimlere tek listenin katılması bekleniyor. Bu kapsamda I-MICE Derneği’nin üst yönetim kademesinde değişiklikler yaşanacak.

ÜST KADEMEDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ

Derneğin mevcut II. Başkanı Hüseyin Kurt başkanlık koltuğuna otururken, I-MICE’ın mevcut Başkanı Serdar Söyler, II. Başkanlık görevini üstlenecek. Mevcut yönetimde saymanlık görevini üstlenen Muhammed Ali Kanji’nin ise bu görevi Kubilay Şahin’e devretmesi planlanıyor.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve I-MICE Derneği’nin II. Başkanı Hüseyin Kurt

HÜSEYİN KURT I-MICE DERNEĞİ’NİN YOL HARİTASINI AÇIKLADI

I – MICE Derneği’nin 2016 yılının Nisan ayında kurulduğuna ve bu kısa süre içerisinde önemli organizasyon, etkinlik ve faaliyetlere imza attıklarını hatırlatan Hüseyin Kurt; gelecek dönemde derneğin izleyeceği yol haritası ve yeni projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Dernek yönetiminin, “Yönetim Kurulu” çatısı altında 9 asil, 9 yedek üye, “Denetim Kurulu” çatısı altında 3 asil ve 3 yedek üye ve de 3 asıl ve 3 yedek üyeli “Disiplin Kurulu” ile toplamda 30 kişilik icra ekibinden oluştuğunu belirten Hüseyin Kurt; 22 Haziran sonrasında bir takım değişikliklerle kadroyu daha da güçlendireceklerini söyledi.

I-MICE Derneği’nin 22 Haziran’da düzenlenecek Genel Kurul sonrasında izleyeceği yol haritası ve faaliyetlere ilişkin konu başlıkları ise şöyle:

1. I-MICE DERNEĞİ YURT DIŞINDA TEMSİLCİLİKLER VERECEK

Bu döneme kadar yurt içi yapılanmasına ağırlık veren ve ülke genelinde üye sayısı bakımından belirli bir seviyeye ulaşan I-MICE Derneği, adındaki “uluslararası” ibaresine atıfta bulunarak yurt dışında da temsilcilikler vererek yapılanması uluslararası boyuta taşıyacak.

2. YURT İÇİNDE DE TEMSİLCİLİKLER VERİLECEK

Yeni dönemde dernek yapılanmasında atağa geçecek I – MICE Derneği, Türkiye’nin dört bir yanında daha etkin bir konuma ulaşmak için yurt içinde de temsilcilerini belirleyecek.

3. ÜYE SAYISI ARTTIRILACAK

Yaklaşık olarak 600 civarında üyeye ulaştıklarını ve bu üyelerin 227’sinin acenta sahibi olduğuna dikkat çeken Hüseyin Kurt; önümüzdeki dönemde yurt dışı temsilciliklerinin belirlenmesinin yanı sıra yurt içindeki üye sayısını da artıracaklarını, üst seviyelere taşıyacaklarını söyledi.

4. DANIŞMA KURULU REVİZE EDİLİP, AKTİVE EDİLECEK

Dinamik yapısı ve genç kadrosuyla öne çıkan I-MICE Derneği yoluna devam ederken sektörün duayen isimlerine ve görüşlerine de önem verecek. Uzun yıllar MICE ve turizm sektöründe önemli çalışmalara imza atmış, duayen isimlerin yer aldığı I-MICE Derneği Danışma Kurulu’na yeni isimler eklenerek; daha aktif yapıya kavuşturulacak. Bu yapılanmayla gençlerin dinamik, enerjik ve aktif yapısı deneyimli isimlerin tecrübeleriyle birleştirilerek önemli bir sinerji oluşturulması hedeflenecek.

5. SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DEVAM EDİLECEK 

I-MICE Derneği olarak yakın dönemde Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’ndeki Eskiköy İlköğretim Okulu’nu kardeş okul olarak belirleyip; destek verdiklerini söyleyen I-MICE Derneği’nin II. Başkanı Hüseyin Kurt; gelecek dönemde de sosyal sorumluluk alanında bu tarz çalışmalara önem vereceklerini açıkladı.

6. EYLÜL AYINDA “NETWORK” VE “SEZONA MERHABA” ETKİNLİĞİ

Eylül ayında düzenlenecek “sezona merhaba” adı altında düzenlenecek network etkinliğiyle üyelerin arasındaki iletişim ve bağlar güçlendirilecek.

7. YURT İÇİ VE YURT DIŞI TANITIM GEZİLERİ DEVAM EDECEK

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında düzenlediği birçok tanıtım gezisiyle gidilen destinasyonun ekonomisine de katkı sağlamayı amaçlayan I-MICE Derneği’nin renkli ve yaratıcı gezileri gelecek dönemde de tüm hızıyla devam edecek.

8. B2B PROGRAMLARINA YENİLERİ EKLENECEK

Sektör paydaşları arasında işbirliğini geliştiren I-MICE Derneği’nin düzenlediği B2B programlarına yenileri eklenecek.

9. KAMUSAL ZİYARETLERE AĞIRLIK VERİLECEK

Dernek olarak ilk beş yıl için koydukları hedeflere üç yıl gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Hüseyin Kurt; I-MICE’ın örgütlenme, sektörde marka bilinirliği ve tanınırlığı, üye sayısı bakımından belli bir konuma ulaştığını; bundan sonra bürokrasi ve siyaset alanındaki yönetici, karar alıcılara yönelik ziyaretlere ağırlık vereceklerini açıkladı.     

Hüseyin Kurt, gelecek dönemde I-MICE Derneği olarak Bakanlık, bürokrat ve STK’lara yönelik ziyaretlere ağırlık vereceklerini ve MICE sektörünün sıkıntılarını, sorunlarını ve atılması gereken adımları bu mecralara ileteceklerini söyledi.

MICE SEKTÖRÜ İÇİN ATILMASI GEREKEN ADIMLAR

I-MICE Derneği II. Başkanı Hüseyin Kurt, açıklamaları kapsamında Türkiye’deki MICE sektörünün sıkıntıları ve bunların çözümüne ilişkin öncelikli olarak atılması gereken adımları ve çözüm önerilerini de paylaştı.

Uluslararası arenada MICE sektörüne yönelik kararların uzun vadeli olarak alındığını hatırlatan Kurt; 2015 yılında yaşanan terör saldırıları ve siyasi istikrarsızlıklar nedeniyle dış pazarın sıfır noktasına gelmesiyle iç pazara bağımlı hale gelen MICE sektörünün bu alanda da yaşanan ekonomik kriz ve döviz kurundaki yükselme nedeniyle önemli düşüşler gözlemlendiğini yineledi.

DELEGE BAŞI TEŞVİK SİSTEMİ

Hüseyin Kurt, Türkiye’deki MICE sektörünün yeniden yükselişe geçmesi için atılması gereken adımlara yönelik çözüm önerilerine ilişkin şunları söyledi:

“MICE sektörü için “delege başı teşvik sistemi” uygulanabilir. Delege başı teşvik sisteminin bir benzerini Belçika ve Güney Kore uyguladı. Bu kapsamda Güney Kore, “ülkeme kongre için gelenleri ben havalimanında karşılarım” dedi. Düşünsenize bir kongre ekibi Güney Kore’de havalimanında bir şovla karşılanıyor. Bunun yanı sıra Güney Kore; “ben bu kongrenin katılımcılarının bir etkinliğine veya müze girişlerine sponsor olurum” diyor. Aynı zamanda delege başına da belli bir miktarda katkıda bulunuyor. Bu bağlamda biz de “delege başı teşvik” sistemini hayata geçirebiliriz.”

“MICE İÇİN BRÜKSEL MODELİ”

I-MICE Derneği’nin sektöre yönelik sunduğu bir diğer çözüm öneri ise “Brüksel Modeli” olarak adlandırılan teşvik sistemi…

2016 yılında Belçika’nın başkenti Brüksel’deki patlamalardan sonra devlet kademesinde MICE sektörünün zarar görmemesi, yaşanan kaybın minimum seviyede kalması için sosyal yardımların, teşviklerin ve delege başı teşvik sisteminin hayata geçirildiğine dikkat çeken Hüseyin Kurt; Türkiye’nin de bu ve buna benzer modelleri hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.

Hüseyin Kurt, Belçika’da hayata geçirilen teşvikler ve delege başı teşvik sistemi hakkında kısa bilgiler verdikten sonra; “Ülke olarak MICE ile ilgili algıyı çok hızlı oluşturmalıyız. MICE sektörünün gerçek artı değerlerini yansıtamıyoruz; bunu yansıtmamız lazım” dedi.

I-MICE İLGİLİ MAKAMLARA RAPOR SUNACAK

I-MICE Derneği olarak MICE sektörü için yapılması gerekenlere yönelik bir rapor hazırladıklarını belirten Hüseyin Kurt; gelecek dönemde bu raporu ilgili makamlara sunacaklarını da açıkladı.