Kontrolörler ne anlattı?

Last Updated on 10 Şubat 2020 by Turizm Günlüğü

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, geçen hafta gerçekleşen uçak kazasına ışık tutacak en önemli “tanık” olarak öne çıkan hava trafik kontrolörünün ifadesine ilişkin ilk bilgiler ortaya çıktı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda geçen hafta yaşanan kazada, Pegasus Havayolları’na ait uçak kırıma uğradı. 177 yolcusu, 6 mürettebatı bulunan uçak, 25-30 metre yüksekten düştü ve üçe bölündü. Kazada, 3 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda kişi yaralandı.

İLGİLİ HABER: İşte Sabiha Gökçen’deki uçak kazasının bilançosu

Ankara’dan uzman ekipler, kazanın nedenini araştırmak üzere bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hava trafik kontrolörleri, meydan müdürleri, işletmeci şirket ve diğer yetkililerle görüşmeler yapılıyor. Sahada da teknik çalışma yapılıyor. Kazanın öncesine ve oluş anına ilişkin yapılacak tespitlerde yararlanılmak üzere ilgili kişiler dinleniyor. Veriler toplanıyor.

KONTROLÖRÜN İFADESİNDE ÖNE ÇIKANLAR

Uçak kazasına ışık tutacak en önemli “tanık” olarak hava trafik kontrolörleri gösteriliyor. Kontrolörler de dinlendi.

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre kontrolör, kaza yapan uçağın pilotlarına, rüzgarın şiddet ve yağmur hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Daha önceki iki uçağın “pas” geçtiğini belirttiğini vurguladı ve ekledi: “Bu veriler, tespitler ve bilgiler ışığında kaza yapan uçağın da pas geçeceğini düşündük” dedi.

İLGİLİ HABERLER:

Pegasus’tan açıklama: Kazalar bir nedenden değil, birçok faktörün arka arkaya gelmesiyle oluşur!

Kaptan Pilot Muharrem Gündoğan: Pistte sorun yok!