Asırlık araç kiralama firması konkordato ilan etti

Last Updated on 27 Mayıs 2020 by Yaşar Çelik

ABD merkezli araç kiralama firması Hertz, coronavirus salgınının yol açtığı olumsuz etkilerinin ardından konkordato ilan etti.

Hertz’in yeni CEO’su Paul Stone konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Covid-19’un işlerimize ne kadar sert bir darbe vurduğunu göz önünde bulundurunca ve ekonomi ile seyahatin ne zaman normale döneceğini bilmediğimizi düşününce uzun bir iyileşme sürecini önlemek için bazı adımlar atmamız gerekiyor” dedi.

Stone, konkordato kararından 4 gün önce CEO ilan edilmişti.

11. madde kapsamında iflas başvurusunda bulunan Hertz, borçlarını yeniden yapılandırdığı süreç içinde faaliyetlerine devam edebilecek.

T24’ün aktardığı habere göre araç kiralama firmasının Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki operasyonları, ABD’deki bu konkordato başvurusu kapsamına dahil edilmedi.

1918 yılında kurulan Hertz, 145 ülkede faaliyet gösteriyor.

Hertz’den Konuya ilişkin 27 Mayıs 2020’de Yapılan Resmi Açıklama Şu Şekilde:

“Değerli iş ortaklarımız ve Hertz dostları,

Şirketimiz 100 yıldan uzun bir süredir tüm dünyada güven ve emniyetin ön planda olduğu araç kiralama hizmeti vermektedir.

Bu süre zarfında dünyanın dört bir yanındaki insanları bir yerden diğer bir yere ulaştırmakta küresel anlamda birçok anlamlı deneyimler yaşanmıştır aynı şekilde bu taahhüt ve bağlılık her zamanki gibi bugün de devam etmektedir.

2020 yılında, ileriye giden yolumuz inanılmaz bir ivme kazandı. Hertz, küresel pandemi Covid 19 dan ötürü karşılaştığı tüm zorlukları aşıp bu kriz dönemini yönetebilmek için her türlü önlem ve yardımı almaya karar verdi. Dün geç vakitlerde ABD ve Kanada şubeleri, devlet yardımı olarak bilinen (Chapter 11) 11. bölüm yasal sürecine, gönüllü olarak yeniden yapılanma için başvurdu.

Avrupa, Avustralya , Yeni Zelanda ve Hertz franchise alanlarını içeren Hertz ana faaliyet bölgeleri 11.Bölüm olarak adlandırılan bu yardım talebine ve belirtilen iflas ilanına dahil değildiler.

Bu karara istinaden Avrupa Hertz’e bağlı olarak 7 yıldan beri yurtdışı araç kiralaması resmi temsilcisi olan Hertz-Airep de tüm operasyonel işlerine, araç kiralamalarına, müşteri hizmetlerine ve tedarikçilik görevine eskisinden çok daha kararlı ve yeni normlara uygun bir şekilde devam etmektedir. Hertz’in Online araç kiralama sisteminin de aynı zamanda temsilciliğini yürütmeye devam etmektedir.

Hertz’in yeni CEO su

Sayın Paul Stone’un kararına ve resmi bildirisine istinaden yapılan bu duyuruyla ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tüm sorularınızı memnuniyetle cevaplandırmaktan mutluluk duyucağız.

Her zaman olduğu gibi işbirliğiniz ve ortaklığınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

Robert J. Stuart

Executive Vice Presiden Global Sales

The Hertz Corporation