Türkiye’den Almanya’ya dönüş için neler gerekli?

New York Times, İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen saldırıyı turizm vurgusu ile servis etti. 
New York Times, İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen saldırıyı turizm vurgusu ile servis etti. 

Last Updated on 31 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Almanya’da riskli bölgeler listesinde olan Türkiye’den dönüşlerde yolculardan Covid-19 testi (PCR) yaptırmaları da isteniyor. Test sonucu negatif olmayanlar, Türkiye’den Almanya’ya seyahat edemiyor.

Alman hükümetinin Ağustos ayı başında güncellediği seyahat uyarısına göre, Türkiye’ye zorunlu olmayan, turistik amaçlı seyahatler konusunda uyarı sürerken, Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya’ya yönelik istisna getirdi.

Almanya’ya dönüş için yapılması gerekenler

Türkiye’ye seyahatlere getirilen koşullara göre, yolcular ancak Almanya’ya varışlarından en fazla 48 saat önce yapılmış ve negatif bir PCR testi sonucuyla uçağa binebiliyor. Aksi durumda uçağa biniş mümkün değil.

48 saatlik süre ise sürüntünün alındığı saatten itibaren başlıyor. Yetkililerin açıklamalarına göre burada Almanya’ya iniş saati önemli. Öngörülen 48 saatlik sürenin inişi de kapsaması gerekiyor.

Deutsche Welle Türkçe’den Adnan Ağaç‘ın haberine göre, en çok merak edilen soruların başındaysa testlerin nerelerde ve nasıl yapılması gerektiği geliyor. Bunun için yolcuların önünde üç seçenek buluyor:

Haber Önerisi:
Türkiye’de PCR test merkezine sahip havalimanları
Covid test merkezleri tam liste

1…

Belirlenmiş olan havalimanları ve sınır kapıları
Devlet hastaneleri ve özel hastaneler
Yetkilendirilmiş laboratuvarlar
Yurtdışına çıkışlarda PCR testi alımları yapılan dokuz merkez

2…

İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Antalya Havalimanı, Bodrum Havalimanı, Dalaman Havalimanı, Trabzon Havalimanı, Kapıkule Sınır Kapısı, Sarp Sınır Kapısı.

3…

Yolcular, Covid-19 testini havalimanları, sınır kapıları, özel ve devlet hastanelerinde test yaptırmak için 250 TL ödemek zorunda. Fakat konuştuğumuz yolcuların bir bölümü, bazı özel hastanelerde farklı ücretlerin talep edildiğini de belirtti.