3 günde ülke tanıtımına 400 milyon dolarlık katkı

Türkiye 2023 Yılının İlk 7 Ayında Kaç Ziyaretçi Ağırladı?

Last Updated on 11 Ekim 2021 by Turizm Günlüğü

Formula 1 Türkiye Grand Prix’sini TV’den 2 milyar insan izledi. F1’in resmi hesabı, takımlar ve pilotlar, sosyal medyadan milyonlara ulaştı. Organizasyonun 3 günde Türkiye’nin tanıtımına yaklaşık 400 milyon dolarlık katkısı olduğu öne sürülüyor.

En büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1’in 14. etabına ev sahipliği yapan Türkiye, 3 günde rekora imza attı. Dev yarışın Türkiye’nin tanıtımına katkısı çok büyük oldu.

2 milyar insanın televizyon başında izlediği bu büyük organizasyonu yerinde ise 30 bini turist, 100 bin seyirci canlı takip etti. Sponsorluk, bilet ve yayın gelirleriyle bu yıl 200 milyon dolar bırakan F1’in sosyal medyadaki tanıtımlarla da ülkeye katkısının yaklaşık 400 milyon dolara ulaştığı belirtildi.

ETKİLEŞİMLERLE 500 MİLYON İNSANA ULAŞTI

F1’in resmi hesaplarından yaptığı Türkiye ve yarışlarla ilgili paylaşımlar büyük ilgi çekerken, F1 takımlarının ve pilotları da ülke tanıtımına büyük katkı sağladı.

Dünya Gazetesi’nden Ceyhun Kuburlu’nun haberine göre; F1’in resmi hesabı, Instagram’da 8 Ekim’den bu yana Türkiye ve İstanbul etiketleriyle 45 paylaşım yaptı. Facebook, Twitter ve Tik Tok’ta da bu fotoğraf ve videolar, etkileşimlerle 500 milyon insana ulaştı.

F1’in resmi hesaplarından daha fazla takipçisi olan son şampiyon Lewis Hamilton’ın da Türkiye’de bulunduğu süre içinde yaptığı paylaşımlar en çok etkileşim alanlar arasındaki yerini aldı.