Efes Kongre Merkezi için çağrı

Avrupa’nın 3’üncü, Türkiye ve Doğu Akdeniz’in en büyüğü olan Efes Kongre Merkezi

Last Updated on 5 Kasım 2021 by Turizm Günlüğü

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’den ilçede yer alan Efes Kongre Merkezi ve ilçenin kruvaziyer turizmdeki potansiyeline ilişkin açıklamalar…

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 2.5 yıllık görev süresinde yaptığı yatırımları ve hayata geçirdiği projeleri Cumhuriyet Gazetesi’nden Mehmet İnmez’e anlattı.

Ömer Günel, Kuşadası turizmine ve çürümeye terk edilen Efes Kongre Merkezi’ne ilişkin de açıklamalarda bulundu.

EFES KONGRE MERKEZİ İÇİN ÇAĞRI

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in Mehmet İnmez’in “Çürümeye terk edilen Efes Kongre Merkezi için çağrınız nedir?” sorusuna verdiği yanıt şu şekilde:

“350 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım ile yapılmış. Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB’ın yaptığı bir yatırım. Bölge için çok kıymetli. 12 ay turizmden bahsediyorsak. 12 aya hizmet edecek kongre merkezini göz ardı edemezsiniz. Bu yatırım yapıldı ve duruyor.

Bu yatırım neden atıl halde bekliyor? Bir an önce harekete geçilmeli ve burası kongrelere, fuarlara ev sahipliği yapabilmeli. Bu yatırım yapılmış ama sahipsiz kalmış. Bu konuda Turizm Bakanı ve TÜRSAB başkanına gittim. Valileri ziyaret ettim. Devlet elinin kısa sürede değmesi gerekir. Bu kentin seçilmiş belediye başkanı olarak ilgili kurumlara çağrı yapıyorum.

Elimi ve gövdemi taşın altına koyuyorum. Yatırım, yatırım diye bağırdığımız kentte 350 milyon liralık bir yatırımı göz ardı etmemiz mümkün değil. Yazık… Bu milletin ve devletin parası. Burası kaderine terk edilemez.

Tekrar çağrı yapıyorum. İlgili kurumlar, devlet buradan elini çekmesin, ilgi göstersin ve kongre merkezi Kuşadası’na kazandırılsın.”

“İÇ TURİZM GÜNÜ KURTARIYOR… KENTE GELECEK SAĞLAYACAK OLAN KRUVAZİYER TURİZMİ”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nın kruvaziyer turizm için hedefleri hakkında ise şu açıklamalarda bulundu:

“İç turizm sadece günü kurtarıyor. Ama esnafa para kazandıracak, kente gelecek sağlayacak olan kruvaziyer turizmi. Kruvaziyer turizmi bizim göz ardı edeceğimiz bir alan değil. Ana kazanç kapımız. Dünyanın en önemli limanlarından biriyiz. Kuşadası ilk beş liman içerisinde yer alıyor. Türkiye’de ise İstanbul’dan sonra ikinci sırada. Yıl sonuna kadar toplam 30 gemi, 2022 için ise 400’ün üzerinde kruvaziyer gemi beklentimiz var. Bu hareketlilik esnafa ve kente kazanç getirecek. Kuşadası ve esnafı turistleri karşılamaya hazır.”