Ruslar Sonbaharda Hangi Destinasyonları Tercih Ediyor?

Last Updated on 30 Ağustos 2023 by Turizm Günlüğü

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST), ülkedeki tur operatörlerinin kadife sezon olarak tabir edilen sonbahar döneminde Rus tatilcilerin Krasnodar Bölgesi’nde tatil taleplerinin yüzde 20 ile keskin bir şekilde arttığını bildirdi.

Rus tur operatörlerinin tatil fiyatlarında yaz sezonuna göre yüzde 10-30 oranında düşüş kaydettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Önümüzdeki kadife sezonunda Krasnodar Bölgesi’ne tatil talebinde 2022’nin aynı dönemine kıyasla ortalama yüzde 20 oranında bir artış kaydedilmiş, fiyatlardaki düşüş te talep artışına destek olmuştur” denildi.

2023’te yurt dışı tatil maliyetlerinin sürekli olarak arttığı bir ortamda, Rusya’daki tatil köylerinin yoğun yaz sezonunda turist akışında artış kaydettiğine dikkat çeken RST, turistik altyapısının aşırı yüklenmesiyle bağlantılı olarak iç turizmde büyük fiyat artışı yaşandığının altını çizdi.          Ruslar Sonbaharda Hangi Destinasyonları Tercih Ediyor?

Gazetemru’nun haberine göre raporda; Anapa ve Gelencik’te kadife sezonu için bölgedeki tatil köylerinin doluluğuna ilişkin tahminlerin rezervasyonlardaki artış dikkate alındığında geçen yılın yüzde 15 ila 30 daha üstünde olacağı vurgulanırken, aynı zamanda Rus gezginler arasında geç rezervasyonlara (varıştan bir hafta önce) yönelik eğilimin sürdüğü de eklendi.

YURT DIŞI TATİLLERİNDE SONBAHARIN GÖZDESİ TÜRKİYE

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği, Türkiye’nin Ruslar için en popüler tatil destinasyonları arasında liderliğini sürdürdüğünü bildirdiği açıklamasında, Rus tur operatörlerine göre ülke Ekim ortasına kadar ilk sırayı koruyacağının altını çizdi.

Birliğin paylaştığı açıklamada, Rusların yurt dışı tatilleri için gerçekleştirdiği tur alımlarında sonbahar rezervasyonlarının yüzde 48’ini Türkiye’ni oluşturduğu vurgulanırken, ikinci sıradaki Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) payının yüzde 18 olduğu aktarıldı.