Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze oluyor!

Last Updated on 5 Şubat 2018 by Turizm Günlüğü

Kuleli Askeri Lisesi’nin Milli Savunma Bakanlığı tarafından tahsisini aldıklarını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, söz konusu binayı ulusal müze yapmayı düşündüklerini belirtti.

Numan Kurtulmuş, Kuleli Askeri Lisesi içine Anadolu topraklarından geçen 24 medeniyetin yer aldığı dünya çapında ses getirecek bir müze yapacaklarını söyledi.

Türkiye’deki arkeolojik sorunlarını Hürriyet Gazetesine anlatan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, eser kaçakçılığı konusuna dikkat çekerek “Kültür varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesinde bir ekip Avrupa’daki tüm müzayede ve koleksiyonları takip ediyor. Bize ait olan eserleri tespit edip bakanlığımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli bir şekilde diplomatik yollardan talep ediyor. Siz çalınan eserleri, hırsızlık malı eserleri sergiliyorsunuz. Bu gayrimedeni bir durumdur. Hırsızlık malı eserleri çok güzel bir sergide sunmanız sizin çok medeni olduğunuz göstermez. Siz bunu sergilemekten vazgeçerseniz hırsızlık bitecektir” diye konuştu.

Hürriyet’te yer alan haberin devamında Kuleli Askeri Lisesi’ne de değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Milli Savunma Bakanlığı, Kuleli Askeri Lisesi’nin tahsisini bakanlığımıza gerçekleştirdi. Proje ihalesi yapıldı. Öyle bir müze yapalım ki İstanbul’a 2-3 saatliğine gelen ziyaretçi Türkiye’de ne var ne yok görebileceği bir ulusal müze olsun istiyoruz. Anadolu topraklarında medeniyetlerin özel eserlerini burada sergileyelim. Müzecilik geçmişimiz oldukça eski ve tecrübeliyiz. Herkesin fikrini alarak dünya çapında bir müze yapalım istiyoruz. Perge, Göbeklitepe de olacak Troya da olacak. 24 medeniyetin tamamını burada bulalım istiyoruz.”