Türkiye’nin en köklü PR şirketi kapandı

Last Updated on 30 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Türkiye’nin halkla ilişkiler sektörünün en köklü kuruluşlarından Image PR ve Strateji Tanıtım ani bir kararla kapandı. Ekonomik koşullar nedeniyle kapandığı söylenen ajansın çalışanlarına ödeme yapmadığı belirtiliyor.

1987 yılından bu yana faaliyet gösteren Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım’ın neden kapandığına ilişkin açıklamayı ise Image A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Canan Noyan yaptı.

Hürriyet’ten Şebnem Turhan’ın haberine göre Betül Mardin tarafından kurulan ve şu anda Canan Noyan’ın sahibi olduğu ajansın kapanma kararı hakkında Marketing Türkiye’ye bir tebliğde bulundu. Bunun ardından Image PR’da çalışan 15 kişi ve Strateji PR’da çalışan 5 kişi şirketten ayrıldı. İddialara göre çalışanların alacakları ve tazminatlarını ödememe kararı var.

Tüm bunlara ilişkin tebliğ ile açıklama yapan Image A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Canan Noyan, şöyle konuştu:

“Maalesef olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle dar boğaza girmiş bulunan Image Halkla İlişkiler mecburi olarak kapanma kararı almıştır. Sektöre birçok yeni insan kazandıran, ekol olarak kabul edilen ve birçok ilki de gerçekleştirmiş bulunan 31 yıllık şirketimizin böyle bir noktaya gelmiş olması talihsiz gelişme olarak bizleri çok üzmüştür.”

Image PR ve Strateji Tanıtım’dan çıkarılan çalışanların açıklaması ise şu şekilde:

“Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım çalışanları olarak, uzun yıllar sevgimizi ve emeğimizi verdiğimiz şirketimizin kapatılması kararını öncelikle derin üzüntü ile karşıladığımızı ve son 2.5 aydır ücretlerimizi dahi almadan son ana kadar fedakarlıkla çalıştığımızı belirtmek istiyoruz.

28.03.2018 tarihinde saat 17:30 sıralarında Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım Yönetim Kurulu Başkanı Canan Noyan ve avukatı tarafından tüm çalışanlarla toplantı yapılmış ve şirketin an itibariyle kapatıldığı şifahi olarak tebliğ edilmiştir. Yine tüm iş arkadaşlarımızın İş Hukukundan doğan haklarının ödenmeyeceği, şahsi eşyaların toplanmasının ve şirketin envanterinde bulunan eşyaların bırakılmasının gerektiği belirtilmiştir. Tüm çalışma arkadaşlarımıza yapılan bu haksız tutum üzerine tarafımızca; kişisel eşyalar toplanmış ve şirkete ait olan mallar iş yerinde bırakılmış ve akşam 18:30 itibariyle işyerinden çıkılmıştır. Hiç hak etmediğimiz bu davranışın bizleri derinden üzdüğünü yinelemek isteriz.

Biz çalışanlar olarak her iki şirketten de alacağımız olan 2.5 aylık maaşlarımız, kıdem ve ihbar tazminatlarımız ile kullanılmayan izin bedellerimizin tahsili hususunda; gerekli tüm hukuki ve cezai yasal yollara müracaat edeceğimizi kamu oyuna bildiririz.”

İDA’DAN ÇALIŞANLARA DESTEK

Köklü bir PR şirketinin kapanmasına üzüldüğünü belirten İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) Başkanı Ergun Gümrah da konu hakkında çalışanların mağduriyetlerini gidermek için harekete geçtiklerini söyledi.