ALTAV’dan Alanya’da sezonu bitirecek uçak seferlerine tepki!

Last Updated on 8 Ekim 2018 by Turizm Günlüğü

Avrupa ve Rusya’da her yıl kutlanan Sonbahar Bayramı’nda Türkiye’ye gelmesi beklenen turist kafilesinin adresi, uçak sefer sayılarının kısıtlı olmasından dolayı Alanya yerine Belek olacak.

29 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında Avrupa ve Rusya’da kutlanan Sonbahar Bayramı’nın sezonun son günleri için bir fırsat olduğunu kaydeden Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Bu ülkelerden Alanya’ya olan talep tüm sezon boyunca en üst seviyedeydi. Ancak sezonun bu son fırsatında misafirleri Alanya’da görmek zor olacak. Çünkü onları getirecek uçak yok” dedi.

airporthaber.com’da yer alan habere göre konu hakkında açıklamalarda bulunan ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Polonya’dan uçaklar tamamen bitti. Bu uçaklar olsa alacağımız turist sayısı daha iyi olacak. Tatil için beklenti var ama o da uçaklar olursa gerçeğe dönebilir. Olmazsa da tüm uçakların merkezi konumundaki Antalya Havalimanı’na yakın yerler yani Belek ve Side turistleri kapar. Bu da binlerce turisti kaçırmamız demek.

Gönül ister ki sürekli uçak olsun. Çünkü uçak varsa her zaman yolcu da vardır. Yani Gazipaşa Havalimanı’na haftada 2-3 kez uçan firmaların Ekim ayında tüm uçuşları durdurması çok yanlış. Antalya’ya uçarken haftada 5 olan sefer sayısını 1-2’ye çekiyorlar. Gazipaşa için de bunu yapmalılar. Bu bir eksiklikten değil, şirketlerin tutumundan dolayı böyle.”