AtlasGlobal’de istifa ve filodan çıkarma kararı

Last Updated on 25 Ocak 2020 by Turizm Günlüğü

AtlasGlobal’in filosundaki son iki Airbus A330 tipi uçak operasyondan çekildi. Diğer yandan AtlasGlobal’in yönetim kadrosunda iki istifa yaşandı.

AtlasGlobal Havayolları’nın bu hafta A330 pilotları uçmama kararını almasından sonra filodaki son iki uçak da operasyondan çekildi.

Uçakların birinin 25 Ocak’ta, diğerinin de 27 Ocak’ta finansal kiralama şirketine geri döneceği öğrenildi.

FİLOSUNDA DÖRT UÇAĞI KALDI 

Kokpit.aero’nun haberine göre; bu gelişme sonrasında AtlasGlobal’in filosunda iki adet Airbus A321 ile Irak Havayolları’na ait ancak operasyonu AtlasGlobal tarafından yapılan iki adet A321 tipi uçak kaldı.

Haber Önerisi: AtlasGlobal’de 16 Aralık’tan sonra neler olacak?

2 ADET BOEING 777 GÖRÜŞMESİ

Bu gelişmeler yaşanırken diğer tarafından AtlasGlobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un ise iki adet Boeing 777 tipi uçak için görüşmeler yapması da dikkat çekti.

Bir süredir Ersoy özellikle yaz sezonunda kullanılmak üzere geniş gövdeli uçak filosunda değişikliğe gitmek üzere çalışmalar yapıyor.

İKİ İSTİFA KARARI

Son gelişmelerle birlikte geçen yıl Ali Nebi Karaca’nın yerine Uçuş İşletme Başkanlığı’na atanan Kaptan Pilot Harun Kot, görevinden istifa etti.

Uçuş işletmede tip müdürleri görevine devam ederken İşletme Başkan Yardımcısı Kaptan Pilot Ediz Edizyürek de istifa etti.

Henüz istifalar sonrasında herhangi bir atama yapılmadığı öğrenildi.

AtlasGlobal irtifa kaybetmeye devam ediyor