Büyükhanlı Grubu’ndan yurt dışında yeni yatırım

Turizmde Yabancı Sermaye Yatırımlarında Düşüş

Last Updated on 5 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

Gayrimenkul alanında olduğu kadar turizm alanında da önemli projelere imza atan Büyükhanlı Grubu, Romanya’da yeni gayrimenkul yatırımına hazırlanıyor.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Kerim Ülker, bugünkü köşe yazısında Ankara merkezli Büyükhanlı Grubu’nun Romanya’da hayata geçirmeyi planladığı yeni yatırımını duyurdu.

Büyükhanlı Grubu, 2006 yılında Romanya’nın başkenti Bükreş’te Cosmopolis adını taşıyan 6 bin konutluk projeye imza attı.

Kerim Ülker’in aktardığı bilgilere göre, Romanya’daki çalışmalarını Opus Land Development adıyla sürdüren Büyükhanlı Grubu; Bükreş’in kuzeyindeki Tunari bölgesinde yer alan Cosmopolis projesini genişletmek için yeni çalışma başlattı.

Büyükhanlı’ya ait Opus Land Development, son bir yılda Romanya’da satın aldığı arsayı 256 bin metrekareye çıkardı. Firma bu kapsamda 22 milyon Euro yani 165 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor.

Opus Land’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Büyükhanlı, bu satın almayla 500 daire ve villa yatırımlarına devam ettiklerini belirtti.

Turizm alanında da önemli projelere imza atan Büyükhanlı Grubu’nun İstanbul dışında Ankara, Antalya ve Bodrum’da otel yatırımları bulunuyor.

Ataşehir’de İstanbul Marriott Hotel Asia’nın sahibi olan şirketin portföyünde Ankara’daki Park Hotel&Residence, Bodrum’daki Caresse ve Hiperescapeboats, Antalya’daki Justiniano Hotels ve Jacaranda Hotels markalarına bağlı oteller öne çıkıyor.