Turizmciler hibe ve faizsiz kredi bekliyor

Rusya 2017'nin en cazip
Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek ve döviz kurları, serbest piyasa koşullarında, arz ve talep dengesine göre oluşacaktır.

Last Updated on 19 Kasım 2020 by Turizm Günlüğü

Turizm sektörünün normalleşme sürecinin başlaması ile tüm dünyada öne çıkacağını aktaran Mete Vardar, 5-10 yıllık planlama ve hibe gibi desteklerle sektörün ayakta kalabileceğini vurguladı.

Pandemide ikinci dalga devam ederken, turizm sektörü aşı haberlerinin yarattığı iyimserlik ve hareketlilikle 2021’e hazırlanıyor. Sektörde nisan ayı ile birlikte normalleşmenin başlaması beklenirken, sektör uzun vadeli planlama ile destek bekliyor.

METE VARDAR: SEKTÖRÜN HİBEYE İHTİYACI VAR

Sözcü Gazetesi’nden Sayime Başçı’nın haberine göre; turizm sektörünün ekonomiye 40 milyar dolarlık katkı sağladığını vurgulayan Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “Sektörün hibeye ihtiyacı var. Sektör hibe veya faizsiz kredi ile dönebilir. Biz yüzde 2-3’lük gelir kaynağı ile ayakta kalmaya çalışırken yüzde 10-15 faizli banka kredisi ile hayatını sürdürebilmek çok zor bir şey” diye konuştu.

“SEKTÖRÜN 5-10 YILIK PLANLAMA İLE AYAKTA KALABİLMESİ MÜMKÜN”

Yeni döneme dair planlarını ve erken rezervasyon kampanyalarını dün düzenlenen online toplantı ile açıklayan Vardar, krizin mart ayından daha yoğun bir şekilde devam ettiğini ve sektörün daha ciddi bir planlamaya ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. “Sektörün günlük hareketlilikle değil 5-10 yılık planlama ile ayakta kalabilmesi mümkün” diyen Vardar, nisan itibarıyla normalleşmenin başlamasını beklediklerini ve Türkiye’nin güvenli turizm sertifikası ve uygulamaları ile yeni dönemde öne çıkacağını dile getirdi.