Rusya – Türkiye uçuşları için iyi ve kötü senaryo…

Rusya’da 5 Milyon Kişiye Yurt Dışına Çıkış Yasağı

Last Updated on 19 Mayıs 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya – Türkiye uçuşlarının yeniden ne zaman başlayacağına yönelik birçok öngörü ve iddialar gündemde…

Türkiye turizm sektörü, “Rusya – Türkiye uçuşları yeniden ne zaman başlayacak?” sorusunun cevabına odaklandı. Türkiye ve dış basında bu soruya yönelik birçok öngörü ve iddialar gündeme geliyor.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Kerim Ülker de Rusya – Türkiye uçuşlarının akıbetini bugünkü köşesine taşıdı.

Kerim Ülker, “Turizmcilere kötü haber geldi, Rusya’nın uçuş yasağı uzuyor” başlıklı bugünkü köşe yazısında Rusya’dan uçuşların başlayacağı tarihe ilişkin öngörülere, iyi ve kötü senaryoya yer verdi.

İşte Kerim Ülker’in konuya ilişkin kaleme aldığı satırlar şu şekilde:

“Rusya’nın en önemli turizm haber kaynaklarından turprom.ru, Moskova Yönetimi’nin bazı kanallar aracılığıyla Türkiye’ye 1 Haziran’da iznin çıkmayacağını geçen hafta yazdı. Rus haber sitesi uçuş yasağı için tahmini sürenin Ağustos ayı sonuna kadar uzatılabileceğini, hatta sonbahar başına kadar da devam edeceğini ifade ediyor.

Takip ettiğim diğer Rus haber kaynakları ise en iyi ihtimalle Haziran sonunda uçuş yasağının kademeli olarak kalkabileceğini ifade ediyor. Yani iyi senaryo Temmuz başı, kötü senaryoya göre ise Eylül ayı içerisinde Rus turistler Türkiye’ye tam anlamıyla gelmiş olacak. Yoksa geçtiğimiz yıl olduğu gibi Belarus gibi zahmetli yollardan Türkiye’ye gelmeye devam edecekler.”