Antalya bu sezon zorlanacak

Last Updated on 21 Nisan 2022 by Yaşar Çelik

Bu yıl Akdeniz Bölgesi’nin turizm sezonunda zorlanması bekleniyor, Avrupa’ya yüzde 30 daha uygun fiyata tatil paketi sunan turizmci bu pazarlarda 2019’u yakalamayı hedefliyor.

Sözcü Gazetesinden Sayime Başçı‘ya konuşan sektör temsilcileri 2019 ayarlarına dönmeye çalışılan bu dönemde, önceliklerinin doluluk olduğunu belirtirken, bazı pazarlarda 2019 rakamlarına dönülebileceğine dikkat çekiliyor. Rusya’dan doğacak boşluğu doldurmanın çok mümkün olmadığını kaydeden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, “Kâr marjımızı iyice düşürerek yine kârlılığa değil de doluluğa oynayalım bu sene diye daha rekabetçi fiyatlar ile İspanya, İtalya’dan turist almaya çalışıyoruz. Onlardan yüzde 30 daha ucuzuz” dedi.

Bülbüloğlu, “Akdeniz Bölgesi ile Antalya bu yıl zorlanacak”

Avrupa’da ve özellikle İngiltere pazarında sektörün hızlı çalışmalara imza attığını ve kapasitelerin arttığını kaydeden Bülbüloğlu, “Hem Antalya uçuşları hem Dalaman uçuşları arttı. İngiltere’den ek uçuşlar konuldu, oradaki tur operatörleri kapasiteleri artırdılar. Bunun dışında Orta Avrupa bizim için önemli pazar. Hollanda, Belçika ve İskandinav pazarlarında da büyümeye çalışıyoruz” dedi.

TÜROFED Başkan Yardımcısı Bülbüloğlu, Akdeniz Bölgesi ile Antalya’nın bu yıl zorlanabileceğini sözlerine ekledi.

Kavaloğlu, “Temel hedefimiz geçen seneki rakamları tutturmak ama bunda da zorlanabiliriz”

Bu yıl Rusya pazarının minimum seviyede geleceğini düşünerek hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, “Temel hedefimiz geçen seneki rakamları tutturmak ama bunda da zorlanabiliriz. Ukraynalıların yerini İngilizler, Rusya’nın yerini batı Avrupalılar alabilir, altında da kalabiliriz” dedi.