Türkiye’nin İlk Beş Yıldızlı Oteli Özbeklere Satıldı

Türkiye'nin İlk Beş Yıldızlı Oteli Özbeklere Satıldı

Last Updated on 4 Ocak 2024 by Turizm Günlüğü

Türkiye’nin ilk yerli sermayeyle yapılıp işletilen beş yıldızlı oteli Çınar Otel, Özbek bir aileye satıldı ve yıkılacak. Türkiye’nin İlk Beş Yıldızlı Oteli Özbeklere Satıldı

1958 yılında İstanbul Yeşilköy’de kapılarını açan Çınar Oteli, 65 yıl boyunca İstanbul’un simge yapılarından biri oldu. Otel, yerli ve yabancı ünlü isimleri ağırladı, toplantılara ev sahipliği yaptı.

ÇINAR OTEL’İN TARİHİ

Çınar Otel, 1950’lerin başlarında Haydar Çınar tarafından 15 odalı küçük bir otel olarak inşa edildi.

1956’da iş adamı Tevfik Ercan ve kardeşleri hem oteli hem de arsayı Çınar’dan satın aldı, aynı yıl otel yıkılıp yeni otelin inşasına başlandı.

Çınar Oteli, 1958’de açılışından itibaren yerli ve yabancı ünlü isimleri ağırladı. Örneğin, Dünyanın önde gelen isimlerinin katıldığı Bilderberg Toplantıları’nın sekizincisi 18-20 Eylül 1959 tarihleri arasında burada yapıldı.

60’lı ve 70’li yıllarda seçkinlerin en çok tercih ettiği mekanlardan biri olan Çınar Oteli’nin popülaritesi, yeni oteller açılıp seçeneklerin arttığı 1980’lere kadar aynı hızıyla devam etti. Bu düşüşte Ercan Ailesi’nin mali açıdan sıkıntıya düşmesinin de etkisi oldu.

1988’de Tevfik Ercan’ın iflası sonrası Çınar Oteli, farklı sahiplerin elinde kaldı. Ancak, otel eski popülaritesini yakalayamadı.

ÇINAR OTEL’İN YIKIMI

HalkTV’nin haberine göre Çınar Otel’in yeni sahibi olan Özbek aile, otelin yıkılarak yerine yeni bir otel yapılmasını planlıyor. Otel, iki ay içinde tamamen boşaltılacak ve ardından yıkıma geçilecek.      Türkiye’nin İlk Beş Yıldızlı Oteli Özbeklere Satıldı