Seyahat acenteleri için en yeni teknolojik çözüm: Bizitravel

Last Updated on 28 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Air France, Iberia, Lufthansa ve SAS tarafından kurulan turizm şirketi Amadeus, Türk şirketi Corebit ile seyahat acenteleri ve kurumsal firmaların seyahat politikalarına uygun rezervasyon ve biletleme yapabilecekleri, yeni teknoloji çözümü ‘bizitravel’ için işbirliğine gitti.

Türkiye’de operasyonlarını yürüten Amadeus’un Genel Müdürü Eric Willems, ‘bizitravel’ sistemiyle hem acentelere hem kurumsal firmalara birçok avantaj sunduklarını söyleyerek “Bizitravel ile şirketlerin çalışabileceği bir çözüm sunarak acentelerimizin iş hacimlerini artırmayı, işlerini geliştirmelerine yardımcı olacak ileri teknoloji çözümler sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Dünya Gazetesinden Kerim Ülker’in “Yunan işadamı, elektrikli Hummer yatırımından son anda vazgeçmiş” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Dünya devi Amadeus, Türk Corebit ile ‘bizitravel’ı geliştirdi

Dünyanın en köklü havayolu şirketleri Air France, Iberia, Lufthansa ve SAS tarafından kurulan, küresel çapta en yaygın turizm şirketlerinden biri Amadeus. Turizm gibi görünse de aslında bir teknoloji şirketi. 1987 yılında kurulan Amadeus, dünyanın en yaygın havayolları internet rezervasyon motoru ve küresel seyahat endüstrisinin en önemli teknoloji çözümleri sağlayıcısı. Şu anda 195 ülkede faaliyet gösteren Amadeus’un Türkiye tarihi de aslında pek yeni değil. 1994’ten bu yana Türkiye’de operasyonlarını yürüten şirketin Genel Müdürü Eric Willems ile konuştuk. Akıcı bir Türkçe’ye sahip Willems, Türkiye’de binden fazla anlaşmalı turizm acentesi ve 5 bine yakın rezervasyon terminallerinin olduğunu anlatarak başlıyor sohbetimize.

‘Rezervasyonu daha uygun hale getiriyoruz’

Türkiye’deki seyahat acentelerini dünyaya entegre ettiklerini dile getiren Willems, son yaptıkları işbirliğinin en önemli çalışmalardan biri olduğunu belirtiyor. Amadeus Türkiye’nin işbirliği yaptığı şirket Corebit. Amadeus, Türk şirketi Corebit ile seyahat acenteleri ve kurumsal firmaların seyahat politikalarına uygun rezervasyon ve biletleme yapabilecekleri, yeni teknoloji çözümü ‘bizitravel’ için işbirliğine gitti. Teknolojik çözümleri ön planda tuttuklarını ifade eden Willems, “Her zaman acentelerimize maksimum fayda sağlamak için çalışıyoruz. Ürün stratejimizi acentelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriyoruz. Bizitravel, kolay kullanımı ve kolay konfigürasyonu sayesinde kurumlara çok uygun ve ölçeklenebilir bir sistem. Bizitravel ile şirketlerin çalışabileceği bir çözüm sunarak acentelerimizin iş hacimlerini artırmayı, işlerini geliştirmelerine yardımcı olacak ileri teknoloji çözümler sunmayı hedefliyoruz” diyor.

Corebit’in Kurucu Ortağı Yusuf Önder Us ise ‘bizitravel’ sistemiyle hem acentelere hem kurumsal firmalara birçok avantaj sunduklarını belirtiyor. Us, “Bizitravel ile sunacağımız avantajları iki farklı çatı altında değerlendiriyoruz. Bunlardan birincisi acenteler için sunacağımız avantajlar. Acentelerimiz daha verimli çalışarak, zamanı daha iyi yönetebilecekler. Yeni ürünümüz acentelere, çok yüksek yatırım maliyetleri gerektiren ve sürekli takip edilmesi gereken teknolojiyi uygun fiyatla alıp rekabet edebilir konuma gelmesi için destek olacak. Mesai saatleri dışında da çalışan bir sistemle kullanıcılar ihtiyaç duydukları anda rezervasyon ve biletleme yapabilme olanağına kavuşacak. Kendi anlaşmalı uçak ve otel fiyatlarını müşteriye yansıtabilme gibi imkanlar sunacak” diye anlatıyor sistemin özelliklerini.”