Sendikalar da ‘her şey dahil’e karşı!

Last Updated on 8 Ağustos 2018 by Göksal Serdar

Turistlerin otellerde daha fazla zaman geçirmesiyle çevre esnafının zarar gördüğüne dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, otellerin ‘Her şey dahil sistem’den vazgeçmeleri gerektiğini vurguladı.

Özellikle yabancı turistlerin en çok yiyecek içecek, daha sonra alışverişe para harcadıklarını söyleyen Bendevi Palandöken, “Çevredeki esnafın satışlarının artması ve Türkiye’nin sahip olduğu zenginliklerden tüm turistlerin faydalanabilmesi için her şey dahil sisteminden vazgeçilmeli” çağrısında bulundu.

Yeni Şafak Gazetesinde yer alan habere göre 2018’in ilk çeyreğinde turistlerin en çok harcama yaptığı alanın 2 milyar 491 milyon ile yeme ve içme olduğunu kaydeden Palandöken, her şey dahil sistemin ülke ekonomisine nasıl zarar verdiğini şu şekilde aktardı:

“Her şey dahil sistemi turisti de kendi vatandaşımızı da otele bağımlı kılıyor ve bu durum esnafı olumsuz etkiliyor. Türk mutfağı da Türk motifleri de kendine özgü ve geniş çeşitliliğe sahip. Bundan faydalanmamız gerekiyor. Hem çevredeki esnafın satışlarının artması hem de zenginliklerimizden tüm turistlerin faydalanabilmesi için her şey dahil sisteminden vazgeçilmeli. Döviz girdisi ve ekonomimiz için bu çok önemli. Turizm sektörü kendini yenileyerek hem tanıtım ve reklam için hem de turizm gelirlerini artırmak için bu değişimi sağlamalı.”

‘Her şey dahil’den kurtulmamız lazım!

Turizm Bakanı MITT fuarında açıkladı: “Her şey dahil” sistem devam edecek!