Türkiye’nin iki komşusundan sınırları açma kararı

Last Updated on 20 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan kendi aralarındaki sınırları açma kararı aldı. Geçişlerde form doldurulacak. İşte detaylar…

Bulgaristan, Yunanistan ve Sırbistan coronavirüs nedeniyle getirilen serbest dolaşım kısıtlamalarını gevşetiyor. Üç ülke aralarındaki sınırları 1 Haziran’dan itibaren yeniden araç trafiğine açmaya hazırlanıyor.

Bulgaristan, Yunanistan ve Sırbistan 1 Haziran’dan itibaren aralarındaki sınırları yeniden araç trafiğine açma kararı aldı. Üç ülke yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle serbest dolaşıma getirilen kısıtlamaları gevşeterek 14 gün karantina zorunluluğunu da kaldıracak.

DW Türkçe’nin haberine göre Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic‘in ülkeler arası geçişlerde alınan tedbirlerin gevşetilmesi kararı aldığı dörtlü video konferansa Romanya Başbakanı Ludovic Orban da katıldı. Borisov, Romanya’daki hükümet krizi nedeniyle Bükreş’in varılan uzlaşmaya dahil olmadığını belirtti.

GEÇİŞLERDE FORM DOLDURULACAK

Borisov sınırların yeniden açılmasını “ölçülü risk” olarak tanımladı ve amaçlarının 14 günlük karantinaya gerek kalmadan dört ülkenin vatandaşlarına seyahat ve turizmi yeniden başlatabilmek için uygun koşulları oluşturmak istediklerini belirtti.

Borisov geçişlerde uygulanacak fomalitelerin çok basit olduğunu dile getirdi. Dört ülke içinde seyahat etmek isteyenler akciğer hastalığı COVID-19 semptomları gösterip göstermediklerine dair form dolduracaklar. Ayrıca ülkedeki epidemiyolojik durum hakkında bilgileri olduğuna dair beyanda bulunacaklar.