Coronavirus sonrası Rixos’un yurt dışı yatırımlarında son durum

Last Updated on 17 Haziran 2020 by Turizm Günlüğü

Rixos, Hırvatistan’daki otelini 155 milyon liraya yeniledi.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Kerim Ülker bugünkü köşe yazısında, Türkiye’nin önde gelen otel gruplarından Rixos’un yurt dışındaki yatırımları ve otellerinde coronavirus salgını sonrasında yaşanan gelişmeleri yazdı.

Kerim Ülker, Rixos Grubu’nun Hırvatistan’daki Hotel Rixos Premium Dubrovnik’i 20 milyon Euro’luk, (55 milyon Lira) yatırımla yenilediğini duyurdu.

İşte Kerim Ülker’in bugünkü köşe yazısında konuya ilişkin öne çıkan satırlar şu şekilde:

“8 ay süren yenileme yatırımı sadece Rixos’un değil, Hırvatistan turizminin merkezi sayılan Dubrovnik’teki en büyük turizm yatırımı oldu. Tamamen yenilenen Hotel Rixos Premium Dubrovnik, 17 suit oda ve bir başkanlık süiti dahil 310 lüks odadan oluşuyor.

130 çalışanı bulunan otel ayrıca pandemi sürecinde kadrosunu korudu.

MISIR’DA DA 3 OTEL AÇACAK

Türkiye’nin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Hırvatistan, İsviçre, Rusya ve Kazakistan’da bulunan Rixos, geçtiğimiz yıl da önemli bir yatırıma imza atmıştı.

Türk turizminin en önemli markalarından olan Rixos, yurtdışı odaklı büyümesi çerçevesinde 3 oteli bulunan Mısır’da geçen yıl yüzde 100 büyüme kararı almış ve bu sayıyı 6’ya çıkarmak için çalışma başlatmıştı.

Rixos’un açacağı 3 otel, Mısır turizm üssü Hurghada Bölgesi’nde yer alan Makadi Körfezi, Magwwish ve Sahl Hasheesh yerleşimlerinde olacak.

—O—

Kerim Ülker’in “Rixos, Hırvatistan’daki otelini 155 milyon liraya yeniledi” başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayınız