Schengen Vize Ücretlerine Zam Geliyor: İşte Yeni Fiyatlar

Schengen vize ücretlerine zam geliyor: Yeni fiyat ne kadar olacak?
Schengen vize ücretlerine zam geliyor: Yeni fiyat ne kadar olacak?

Last Updated on 8 Şubat 2024 by Turizm Günlüğü

Schengen vizesi, Avrupa Birliği (AB) ve Schengen bölgesine 90 gün içinde vizesiz seyahat hakkı tanımayan, AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları için zorunlu bir prosedür. Bu vizenin maliyeti, yakın zamanda yapılacak bir artışla değişikliğe uğrayacak. Schengen vize ücretlerine zam geliyor: İşte Yeni fiyatlar…

tr.euronews.com sitesinde yer alan habere göre; Avrupa Komisyonu’nun aralık ayında düzenlenen ve üye devletlerden gelen uzmanların büyük bir çoğunluğunun desteğini alan bir toplantının ardından 2 Şubat’ta sunduğu taslak, Schengen vize ücretlerinin artırılmasını öngörüyor. Bu tasarı, 1 Mart tarihine kadar kamuoyunun geri bildirimine açık olup, bu süreçte AB vatandaşları düşüncelerini paylaşarak teklife desteklerini ya da karşı çıktıklarını belirtebilecekler.

Teklifin yasalaşması durumunda, ücret artışının önümüzdeki birkaç ay içerisinde uygulanması bekleniyor. Önerilen değişiklik, Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayımlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girecek.

Altın Vize Programını Askıya Aldı
2024’te Türk Vatandaşları için Schengen Vizesi İşlemleri Hızlanacak / Schengen vize ücretlerine zam geliyor: Yeni fiyat ne kadar olacak? Schengen Vizesi Ücretlerine Zam Geliyor: İşte Yeni fiyatlar

Schengen Vizesi Ücretlerine Zam Geliyor: İşte Yeni fiyatlar

Schengen vize ücretleri her üç yılda bir gözden geçirilmekte ve Komisyon bu kez artışın, AB’deki yükselen enflasyon oranlarına yanıt olarak gerekli olduğunu belirtti. 2024 yılı için yapılan teklif, yetişkinler için vize ücretinin %12 artışla 80 eurodan 90 euroya, çocuklar için ise 40 eurodan 45 euroya çıkarılmasını öneriyor.

Ayrıca, AB, sınır dışı edilen kişileri yeniden kabul etme konusunda yetersiz işbirliği gösteren ülkeler için vize ücretlerini daha da artırma planları yapıyor. Bu adım, işbirliği yapmayan ülkeler üzerindeki baskıyı artırmayı amaçlıyor.

Bu değişiklikler, Schengen bölgesine seyahat etmek isteyenler için maliyetleri doğrudan etkileyecek ve planlanan zamların ardından, vize başvuru süreçlerinin mali yönüne dair güncel bilgilere sahip olmak önem kazanacak.