Turizmcilerin erken seçim istatistiklerine darbe!

Last Updated on 31 Mayıs 2018 by Turizm Günlüğü

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla planlarını değiştiren tatilciler bu sefer de 2. tur endişesi yaşıyor.

Seçimin ikinci tura kalması halinde tekrar sandık başına gidilecek 8 Temmuz tarihi için iptal oranı yüzde 10’lardan yüzde 60’lara çıktı.

Dünya Gazetesinden Selenay Yağcı’nın haberine göre Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, 24 Haziran tarihine yapılacak olan seçimler için önceden belirttiği; 24 Haziran tarihi rezervasyonlarında yüzde 75, 8 Temmuz’daki rezervasyonlarda yaşanan yüzde 10’luk iptal oranlarının değiştiğini açıkladı.

Yeni istatistiklere göre ilk etapta gerçekleşecek olan 24 Haziran tarihi için rezervasyon iptallerinin yüzde 90’ı bulduğunu ifade eden Ali Onaran, “8 Temmuz fiyatların en yüksek olduğu dönemlerden biri. Tatilciler uygun fiyatta aldıkları tatillerinden başka çözüm bulmak için beklemiş olabilirler. Ancak tarih yaklaştıkça iptallerin oranı artıyor. Şimdiden yüzde 60’ı buldu” açıklamasını yaptı.

TARİH YAKLAŞTIKÇA İPTALLER ARTABİLİR

Son üç yılda yerli turistin erken rezervasyon avantajlarını öğrendiğini belirten TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise “Satın alan tatilci bu avantajlarını kaybetmemek için ilk şokla beklemiş olabilir. Tarih yaklaştıkça iptal ve değiştirme oranları artacaktır” dedi.

‘ERKEN SEÇİM REZERVASYONLARA OLUMLU YANSIYABİLİR’ GÖRÜŞÜ DOĞRU ÇIKMADI

Bir ay öncesine kadar erken seçim tarihinin Ramazan Bayramı sonrasına gelmesi nedeniyle iç turizmin fazla etkilemeyeceğini düşünen turizm profesyonelleri, ‘Erken seçimin, şu ana kadar gelen turist sayısı ve erken rezervasyon verilerine olumlu bir şekilde bile yansıyabileceği’ görüşünü dile getirmişti.

Öte yandan seçimlerin iç piyasayı olumsuz etkileyeceğini düşünen turizmcilere “24 Haziran’da yapılacak seçimlerin Türk turizmine olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Hatta olumlu etkilemesini bekliyoruz” diyen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un bu görüşü şu anki rezervasyon iptalleri düşünüldüğünde geçerliliğini yitirmiş gibi gözüküyor.

Turizmciler seçim için ne dedi?