Hüseyin Kırk’tan ‘yol güzergâh belgesi’ için son çağrı: Artık bıktık!

OTSAD Genel Başkanı Hüseyin Kırk,
OTSAD Genel Başkanı Hüseyin Kırk

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

OTSAD Genel Başkanı Hüseyin Kırk, uzun bir süredir seyahat acentelerinin başına dert olan ‘Yol Güzergâh Belgesi’ ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle Ortadoğulu turistler açısından konuya dikkat çeken Kırk, “Hangi ülkede turistler yol ortasında indirilip taksiye bindiriliyor?” diye sordu.

Turizmde yolcu taşımacılığının, belgelendirme konusundaki çıkmazı sektörde tabiri caizse ‘bıçak kemiğe dayandı’ sözünün yaşanmasına neden oldu. 2018 yılında İBB’nin yol güzergah belgesini uzatmamasıyla başlayan sorun o günden bugüne kadar çözüm bekliyor. Yakın zamanda TÜRSAB tarafından yapılan istişareler sonucu İzmir ve Ankara’da çözülen yol belgesi sorunu İstanbul’da devam ediyor.

İlgili haberleri okumak için tıklayın:

İMAMOĞLU VE BAĞLIKAYA ‘YOL BELGESİ’ İÇİN KARŞI KARŞIYA

Son olarak 18 Kasım tarihinde sektör paydaşlarının yoğun ilgili gösterdiği İstanbul Turizm Platformu’nun tanıtım toplantısında TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, konuyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Yol Güzergâh Belgesi” alma zorunluluğu seyahat acentalarımızın faaliyetlerini kesintiye uğratmakta, turistler sorgulanmakta, özellikle havaalanlarında turist nezdinde tedirginlik, güvensizlik ve imaj kaybı oluşmaktadır. TÜRSAB olarak; Ankara ve İzmir’den sonra, İstanbul’da da bu soruna çözüm bulunacağının müjdesini turist taşımacılığı yapan binlerce seyahat acentamız ile birlikte sizden bekliyoruz” sözleriyle seslenmiş, hemen ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “TÜRSAB Başkanı bize buradan bir mesaj verdi ve söylediklerinde haklı. Bu konu uzun süredir sorun teşkil ediyor. Sorunlar üzerinde samimi bir şekilde çalışıyoruz” yanıtını vermişti.

Haberlerin tamamını okumak için:

“ADALET İSTİYORUZ”

Dün İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Ulus Mahallesi mevkiinde seyir halindeki seyahat acentelerinin kullandığı 9+1 vito araçları polis ekipleri tarafından çevrildi. Turistleri araçlardan indiren polis ekipleri araçları bağlayarak 6 bin 200 TL cezai işlem uyguladı. Acente sahipleri ise “Turistleri yol ortasında indirip taksi ile gönderiyorlar. Bu adalet mi? Bizde adalet istiyoruz” diyerek isyan ettiler.

D2 belgesi ile ilgili tüm haberleri okumak için tıklayın.

Son yaşanan gelişmeler üzerine Ortadoğu Turizm Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk, konuyla ilgili gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

“SON 6 YILDA ORTADOĞU TURİZM SEKTÖRÜNÜ BİTİRMEK İÇİN YAPILMAYAN KALMADI

Seyahat Acentaları olarak kendi imkanlarımız ve paramızla ülke ülke fuarlara katılıp ülkemizi tanıttık. Ülkemize getirebildiğimiz turistlere otel, tur, alışveriş organizasyonları yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunduk. İstanbul Havalimanı’na indirmeyi başardık. Fakat İstanbul’da kendi imkanlarımızla getirdiğimiz turistleri kendi bünyemizde bulunan profesyonel ekiplerimiz ve araçlarımız ile havalimanlarından karşılayıp transferlerini YAPAMIYORUZ.

Seyahat acentaları olarak bizden hizmet bekleyen turistlere mecburen hizmet vermek zorundayız ve hakkımız olan transfer hakkı elimizden alınmıştır. Ülkemize turist olarak gelen ve ekonomimize ciddi katkıları olan turistler İstanbul’da yol ortasında indirilip taksiye bildiriliyor.

BU ‘İLKEL’ UYGULAMA SADECE BİZİM ÜLKEDE OLUR!

Yetkililer açıklama yapıyor ve 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir diyor. Hatta bir yetkili hızını alamayıp 100 milyon turist 100 milyar dolar gelir hedefimiz var diyor.

Peki nasıl?

1.5 milyar nüfuslu Çin’den ülkemize sadece 300 bin turist geliyor. Harcama oranı günlük 750 dolar.
100 milyonluk İran’dan 1.5 milyon turist geliyor. Harcama oranı 150 dolar.
150 milyonluk Rusya’dan ülkemize gelen turist sayısı 6 milyon. Harcama oranı 75 dolar.
Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden ülkemize toplam 850 bin turist geliyor. Harcama oranları 1.500 dolar. Son 10 yılda milyarca dolarlık gayrimenkul ile birinci sıradalar. Fakat Arap turistleri İstanbul’da yolun ortasında indiriyoruz, üstelik çoluk çocuk taksiye bindirip otele dönün diyoruz.

Peki, bu nedir? OHAL mi var ülkede? Binlerce seyahat acentası ne yapacak? Her yıl aynı filmler, her yıl aynı şeyler. Çözüm bekleyen sektörde çözümsüzlük almış başını gidiyor… Yüzlerce seyahat acentasını mağdur ediyor.

Kim dur diyecek?
Kim çözüm üretecek?
Hiç kimse bir şey bilmiyor.

ARTIK BIKTIK

Ortadoğu turizm pazarının bu kadar hor görülmesinden bıktık. Ne TÜRSAB’ta ne TÜROB’da ne de Kültür ve Turizm Bakanlığında Ortadoğu turizm pazarının temsilcisi var.

Son 10 yılın turizm lideri Ortadoğu turizm sektörü Sağlık, Gayrimenkul ve Alışveriş ekonomisini kurtaran Arap turistlerin ve onlara hizmet eden Seyahat acentalarının bu haksız uygulanmaya maruz kalmaları ülke açısından talihsizliktir.

SON ÇAĞRIMDIR

Ülkeye getirdiğimiz turistlere hizmet edebilme hakkı elimizden alınamaz.
Hak verilir alınmaz. Binlerce meslektaşım bu durumdan muzdarip. Ya çözüm yaratın ya da net bir şekilde 9+1 minibüsler kaldırıldı çağrısı yapın. Ya da emekçi olarak bu sektörden ekmek yiyen binlerce Seyahat acentasına çözüm üretin. Ülke turizmine darbe vuruluyor…”

Saygılarımla
OTSAD Genel Başkanı
Hüseyin Kırk