500 bin bedava uçak bileti dağıtacak

500 bin bedava uçak bileti
Turizm Günlüğü'nün görsel partneri: Depositphotos

Last Updated on 20 Ekim 2022 by Turizm Günlüğü

Hong Kong 500 bin bedava uçak biletiyle turist arıyor. 500 bin bedava uçak bileti

Hong Kong yönetimi, yaklaşık 255 milyon Amerikan doları tutarında bir turizm teşvik projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Hong Kong’u ziyaret edeceklere bedava dağıtılacak yarım milyon uçak bileti için ayrılan fon bu…

Pandeminin olumsuz etkilediği turizm ve eğlence sektörünün çalışanları, projeyi temkinli bir memnuniyetle karşıladı.

Hong Kong, şu an dünyanın en sıkı Covid önlemlerinin halen geçerli olduğu yerlerden biri.

Turistlere yürüyüş turları düzenleyen Paul Chan gibi girişimciler, teşviğin her türlüsüne razı olduklarını söylüyor.          500 bin bedava uçak bileti

“Bedava bilet dağıtarak turist çekmek elbette iyi bir şey,” diyor Paul Chan.

“Ama bu biletleri kimlere dağıtacaklar, havayolları yolcu talebini karşılayabilecek mi ve Hong Kong’a bedava uçma şansını yakalayanlar burada ne kadar vakit geçirecek? Bu soruların açıklık kazanması gerek.”

Yetkililer, biletlerin Hong Kong merkezli havayolu şirketlerinden sağlanacağını duyurdu; Hong Kong Express ve Hong Kong Havayolları gibi.

Genellike ana kara Çin, Japonya ve Güneydoğu Asya ülkelerine uçan bu iki şirketin yanı sıra, Hong Kong’un kıtalar arası sefer düzenleyen Cathay Pacific şirketi de projeye dahil.

BBC Türkçe’nin haberine göre yapılan açıklamada bedava biletlerin “pandemi sona erdikten sonra küresel ziyaretçilere ve Hong Kong sakinlerine sağlanacağı” belirtildi.

Covid nedeniyle iki yıldır çok sıkı kısıtlamaların uygulandığı Hong Kong yavaş yavaş kapılarını dünyaya açmaya başladı.

Çin’e bağlı fakat ayrı bir sisteme göre yönetilen Hong Kong’da yakın zamana dek dışarıdan gelen herkes Covid testi negatif olsa dahi zorunlu karantinaya tabi tutuluyordu.

Bu uygulamaya 23 Eylül tarihinde son verilmesinin ardından, turizm ve seyahat sektörleri canlanma işaretleri veriyor.