Kış turizmine yakıt desteği geliyor

2017'de kış turizmine de yakıt desteği var

Last Updated on 11 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı (AKP), Palandöken’e turist getirecek uçaklara verilecek yakıt desteği için Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’dan söz aldı.

Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum’un bacasız fabrikası olan kış turizmin sorunlarını görüşmek için turizmciler ve işletmecilerle bir araya geldi. Dedeman Otelde düzenlenen toplantıya Milletvekili Ilıcalı, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, THY Şube Müdürü Mehmet Akkaya, Polat Resort Otel Genel Müdürü Bora Kanber, Dedeman Otel Genel Müdürü Gündüz Yeşil, Sway Otel Genel Müdürü Altuğ Kargı, Palan Otel Genel Müdürü Ali Güney, Palandöken Halk Eğitim Merkezinden Fırat Kurtoğlu, Dedeman Oteli Satış ve Pazarlama Müdürü Veli Tuzak, TURSAB’dan (Palandöken Safir Turizm) Isak Karadaş katıldı.

Turist getiren uçaklara yakıt desteği uygulamasının Palandöken’e de uygulanması için Ilıcalı, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile telefonda görüştü. Yaz turizminin yapıldığı bölgelerdeki otellerin, bu tür teşviklerden yararlandığını ancak Erzurum’da kış turizmi ile uğraşan işletmecilerin yakıt için herhangi bir teşvik alamadıklarını belirten Ilıcalı, bu konuda Bakan Avcı’dan talepte bulundu. Bakan Avcı, Bakanlar Kurulu kararnamesinin Cumhurbaşkanlığına ulaştığını, 2017’de yapılacak ilk Bakanlar Kurulu toplantısında çıkarılacak kararnamede Palandöken’e turist getiren uçaklara yakıt desteği verileceğini bildirdi.