Dedeman’dan Y kuşağına özel oteller geliyor

Dedeman Grubu, lüks otellere gereğinden fazla para ödemek istemeyen Y kuşağına hedef alan yeni bir marka hazırladı.

Last Updated on 5 Ocak 2017 by Yaşar Çelik

Bünyesindeki Dedeman ve Park Dedeman markalarıyla hizmet veren Dedeman Grubu, lüks otellere gereğinden fazla para ödemek istemeyen Y kuşağına hedef alan yeni bir marka hazırladı. 

Dedeman Grubu, 2017’nin ilk çeyreğinde Dedeman ve Park Dedeman markalarına yeni bir marka daha ekleyecek. Bu marka ile öncelikle İstanbul ve Anadolu’nun hareketli şehirlerinde, hatta büyük ölçekli ilçelerde oteller açacak. Kurulacak otellerin oda sayıları 80 ile 140 arasında olacak. Konsept, nitelikli konaklama, nitelikli kompakt oda ve kahvaltı, hızlı internet, son teknolojik altyapı şeklinde düzenlenecek.

OTELLER ŞEHİR MERKEZLERİNDE KONUMLANDIRILACAK

Dünya Gazetesi’nden Kezban Karaboğa’nın haberine göre, Dedeman Otelleri CEO’su Emrullah Akçakaya, “Üçüncü bir marka geliyor, her şey hazır. Bu otellere ‘focused service’, ‘budget oteller’ deniyor. Odaları daha küçük metrekareli, hizmet çeşidi az ama kalitesi üst düzey olan oteller. Konsept bu” dedi.

‘2023’E KADAR 40 OTELİ GEÇECEĞİZ’

Yeni markayla birlikte 2023 yılına kadar 40 oteli geçmeyi, hızlı büyümeyi planladıklarını anlatan Akçakaya, şunları söyledi:

“Bu markada hedef kitlemiz temelde iş gereği seyahat eden kişiler ve Y kuşağı. Y kuşağı lüks otellere gereğinden fazla para vermek istemiyor. Direkt amaca hizmet eden kompakt operasyonlara ekonomik ücret ödüyor. Otele ödeyeceği fazladan 50 euro ile dışarıda eğlenmek istiyor. Onu daha çok tercih ediyor” dedi. Yeni marka ile öncelikle Türkiye pazarında büyümeye gideceklerini anlatan Akçakaya, “Buna paralel olarak Türkiye’nin ticari ilişkilerinin yoğun olduğu ülkelerde de büyümek istiyoruz. Tabii, diğer markalarımızla da hem yurt içinde hem de yurtdışında büyümeye devam edeceğiz.”

2017’DE 19 OTELE ULAŞACAK

Şu anda faal 16 tane otelleri olduğunu belirten Akçakaya, “Bunların iki tanesi yurt dışında. Bir tanesi Kazakistan’da, bir tanesi de Kuzey Irak Erbil’de. Üç tane de proje aşamasında otelimiz var. Özbekistan-Taşkent’de, 2017’de ocak sonu ya da şubat başında, Dedeman bayrağını dalgalandırıyor olacağız. Tokat’ta bir otelimiz bitmek üzere, orada şehrin tek zincir oteli olacağız. Osmaniye’de inşaatının yüzde 90’ı biten bir otelimiz var. Bu şekilde 2017 yılında 3 yeni otel açacağız. Otel sayımız 19’a ulaşacak” ifadelerini kullandı.

Rusya ile uçak krizinden sonra Rusya’dan da çekilmek zorunda kaldıklarını söyleyen Akçakaya, “Nisanda oteli açtık, yıl sonuna doğru uçak krizi oldu, 1 Ocak 2016’da orayı terk ettik” dedi.