Turizmin Oscar’ı Altın Elma Diyarbakır’a!

Last Updated on 30 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Dünya Seyahat Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu (FIJET), “İnsanlığın uygarlığa ilk büyük adımı Diyarbakır” temasıyla düzenlenen programda “Turizmin Oscarı” olarak adlandırılan “Altın Elma Ödülünü”, bu yıl Diyarbakır’a vereceğini duyurdu.

Ödülün Diyarbakır’a verileceğini duyan ATURJET üyesi Hüseyin Kurtoğulları, katılımcıları heyecanlandırdığını ve kentin turizm açısından Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde kurulan Turizm Platformu tarafından düzenlenen “İnsanlığın uygarlığa ilk büyük adımı Diyarbakır” adlı programa Dünya Seyahat Gazetecileri ve Yazarları Federasyonunun (FIJET) ve Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (ATURJET) üyesi 19’u yabancı 36 yazar ve gazeteci katıldı.

T24’te yer alan habere göre binlerce yıllık tarihi mekanları gezen yetkililer Dicle Üniversitesi (DÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Coşkun’un eşliğinde Zerzevan Kalesi kazı alanı hakkında bilgi topladı.

TURİZMİNİ TANITMAK İÇİN DOĞRU YER

FIJET ve ATURJET’in davetiyle Türkiye’ye geldiklerini belirten Akdeniz Turizm Vakfı Başkanı Andrew Agius Muscat, konu hakkında “Vakfın en önemli vazifelerinden bir tanesi sorunlu görünen veya sorunlu olduğu tahmin edilen ülkelerde turizmi kalkındırmak. O ülkeleri doğru tanıtmak olduğu için burayla ilgilendik. Geldiğim zaman da buranın ne kadar doğru bir yer olduğunu gördüm” açıklamasında bulundu.

DİYARBAKIR’IN BİLİNMEYENLERİ DÜNYAYA TANITILACAK

ATURJET üyesi Hüseyin Kurtoğulları ise Diyarbakır’ın turizm açısından Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağına inandığını ifade ederek “Dünyada Türkiye’nin güneydoğusu birdenbire turizmde yukarı çıkmaya başladı. FIJET ve ATURJET olarak elimizden gelen bütün katkıyı vereceğiz. Ben ilk defa Diyarbakır’a geliyorum ve çok etkilendim. Bu bölgedeki bütün şehirleri gezdim onların içerisinde en etkileyici olan Diyarbakır oldu. Diyarbakır hakkında öğreneceğimiz daha çok şey var. İnşallah bunların hepsi su yüzüne çıkacak ve dünyaya tanıtılacak” dedi.