Alanyalı turizmcilerin 2018’den beklentisi yüksek

Last Updated on 1 Ocak 2018 by Turizm Günlüğü

Yeni yıl ile beraber turizmcilerin de yüzü gülmeye başladı. ALTİD Başkanı Burhan Sili, kötü bir yılbaşı geçirmediklerini ifade ederek şehir dışı tesislerde yüzde 100, şehir içi tesislerde ise yüzde 80 doluluğa ulaşıldığını kaydetti.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Sili, geçen son iki senenin olumsuzluklarını 2017’de arkalarında bıraktıklarını ifade ederek 2018’den beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Yeni Alanya Gazetesinde yer alan habere göre istatistiki verileri değerlendiren Sili, “2017’de bir önceki yıla göre ciddi bir gelişme yakaladık. Yeni yılda da bunu devam ettireceğimize inanıyoruz. Kötü bir yılbaşı geçirmiyoruz. Alanya merkezde yüzde 80, şehir dışında ise yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşıldı. Yılbaşı için tesislerdeki doluluk oranında daha çok Avrupa pazarı ve iç pazar yoğunlukta” dedi.

AVRUPALI VE İSKANDİNAVLARDAN YOĞUN İLGİ

2018’in daha da olumlu geçeceğini düşündüğünü belirten Sili’nin ardından Alanya Kleopatra Otelciler Derneği Başkanı Servet Şakiroğlu da “Bizim bölgemizde 8-10 tane otel açık, onların da yılbaşı doluluk oranı yüzde 80 civarında. Bu doluluğu sağlayan pazar da daha çok Avrupalı ve İskandinav turistlerden oluşuyor. 2018 yılında dünyada ve ülkemizde yaşanan birçok olayın sonlanmasını temenni ediyorum. Bizim beklentimiz yeni yılda Avrupalı ve İskandinav müşterilerin artması. Eğer bu olursa turizm pazarımız biraz daha rahatlar. 2018 de 2017’ye göre daha verimli bir sene olur” diye konuştu.